درباره وبلاگ آرشیو وبلاگ
لینک های ویژه لوگو آمار وبلاگ
آقاشیر صلوات صلوات صلوات علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم پنج شنبه 93 آبان 22 :: 8:49 عصر :: نویسنده : آقاشیر
سلام دوستان حتما تابحال برای همگی شما پیش اومده که قصد جستجو یا سرچ مقاله در رابطه با موضوعی خاص رو داشتید ولی هیچوقت به نتیجه دلخواه خودتون نرسیدید و بیشتر با مطالب غیر مرتبط روبرو شدید ..... همگی شما دوستان حتما درس سمینار و یا متون رو گذروندید و یا اینکه دیر یا زود خواهید گذروند... حتی بعضی از شما که سرگرم انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی هستید بیش از هرکسی نیاز به مقالات متعدد و معتبر دارید... به سایت گوگل برید، اولین امکانی که گوگل براتون فراهم میکنه سرچ کردن صفحات وب هست... اما نیازی به اون نداریم... منبع : http://chemlog.blogfa.com/9012.aspx موضوع مطلب : پنج شنبه 93 آبان 22 :: 8:30 عصر :: نویسنده : آقاشیر
در این نوشته میخواهم روشهای پیشرفته جستجو و دانلود مقالات علمی (ISI papers) را بیان کنم. با این روشها میتوانید 99% مقالات را (حتی آنهایی که پولی هستند) مجانی از اینترنت دانلود کنید. بیش از 99% paper هایی که در ژورنالهای علمی وجود دارند (چه جدید باشند چه قدیمی ) بدون خرید و بصورت رایگان از وب قابل دانلود هستند تنها کافیست به تکنیک های جستجو مسلط باشید.
روشهای دریافت متن کامل مقالات و paper ها :
الف - روشهای بدیهی:
1- google scholar .اول از همه در این سایت نام کامل مقاله را search میکنید هم بدون کوتیشن و هم با کوتیشن بصورت "paper name". اگر لینک دانلود روبروی مقاله نبود ، All versions را میزنید ، در صفحه جدید احتمالا لینک دانلودی بصورت domain.com pdf وجود داشته باشد. در google scholar میتوانید نام نویسنده را هم جستجو کنید و پروفایلش را اگه داشته باشد ببینید.
2- به Homepage نویسنده مقاله میروید . برای یافتن homepage نویسنده کافیست اسم او را در خود گوگل بزنید و دنبال لینک های دانشگاهی که در مقاله ذکر شده بگردید. سپس به publications رفته ببینید لینک دانلود دارد یا خیر. ( بسیاری از دانشمندان بخاطر افزایش میزان ارجاع cite به مقالاتشان انگیزه دارند که مقالاتشان را در صفحه شخصی شان قرار دهند تا عده بشتری بخوانند و اینکه گوگل بعضا برخی مقالات را به خاطر بدی فرمت index نمیکند یا به هر دلیلی در نتایج نمیاورد . بنابراین homepage اساتید معمولا خیلی راهگشا است).
3- در سایتهای citeseerx.ist.psu.edu و scirus.com جستجو کنید. این سایت ها و سایت های مشابه ، بطور خیرخواهانه متن کامل مقالات را آرشیو و Index میکنند و paper ها در آنها به رایگان قابل دانلود است.
4- در سایت های libgen.org و bookzz.org (برای کتاب ها) و booksc.org (برای مقاله ها) جستجو کنید. ( این سایت ها میلیون ها کتاب و مقاله کپی رایت دار را آرشیو و برای گسترش علم به رایگان عرضه میکنند!. اگر بعدا آدرس این سایتها تغییر کرد - به خاطر نقض کپی رایت - شما آدرس جدید را میتوانید با جستجوی عبارت "Library Genesis" یا "Bookos" در گوگل پیدا کنید.)
ب - روشهای پیشرفته:
1- جستجو در title , url , غیره. نام paper خود را در گوگل بصورت های زیر جستجو کنید
intitle:"paper name"
inurl:"paper name"
intext:"some part of paper text"
"paper name" filetype:pdf
تکنیک های فوق کمک میکند اگر فقط نام مقاله در title , URL باشد در نتیجه آورده شود (چون گاها گوگل نام فایل را index کرده ولی خود متن pdf را بنا به دلایلی نتوانسته استخراج کند)
2- جستجو در Domain های مختلف
"paper name" site:.edu
"paper name" site:.ir
"paper name" site:.ru
"paper name" site:.ca
"paper name" site:.co.uk
تکنیک بالا دامنه جستجو را به سایت های خاصی محدود میکند. میتوانید وقتی نویسنده مقاله چینی یا آلمانی یا کانادایی است به ترتیب از دامنه های ca , de , cn استفاده کنید. کل پسوند دامنه ها را اینجا ببینید.ضمنا میتوانید تکنیک های 1 و 2 را بصورت ترکیبی هم استفاده کنید.
3- جستجوی بخشی از متن چکیده مقاله داخل کوتیشن در گوگل. این هم خیلی اوقات کمک میکند که شاید نسخه draft یا فایلی که متن مقاله در آن هست در وب موجود باشد. و ممکن است این فایل به دلیل اینکه فرمت استاندارد مقاله را نداشته در google scholar نمیامده است.
4- در سایر موتورهای جستجو مثل yahoo , bing , altavista , yandex ,baidu و حتی در torrent ها جستجو کنید. البته اگر در گوگل نباشد بعید است که در اینها بتوان پیدا کرد.
ج- روشهای فوق پیشرفته: (بیخیال این بند بشوید ، بند "د" را بخوانید)
1- استفاده از open-pr*ox*y های دانشگاه ها : اصل کار بدین صورت است که اگر بتوان به طریقی از ip دانشگاهی که دسترسی به full-text مقالات را دارد ، به سایت جورنال برویم ، خواهیم توانست از اکانت نامحدود دانشگاه استفاده کرده و مقاله را مجانی دانلود کنیم چون این سایت ها عموما اگر ip متعلق به دانشگاه مورد نظر باشد حتی login هم نمیخواهند. مثلا در حال حاضر میتوان با pr*ox*y P*sip#ho#*n به آدرس "هفتادویک هزار و 317 دات info" مقالات Elsevier و Sciencedirect را دانلود کرد البته برای رسیدن به خود این سایت باید از فیلطز وطنی عبور کنید!. در این وبلاگ هم میتوانید برخی ip های باز دانشگاه ها را ببینید و اگه هنوز فعال بودند استفاده کنید. اما در حالت کلی یافتن چنین IP هایی nmap network scanner لازم دارد و برای عموم میسر نیست.
2- روشهای ابتکاری. مثلا directory listing که اینجا برای دانلود از springer شرح داده شده است. (این روش دیگر کار نمیکند. قبلا میشد تمام صفحات یک paper را با دادن آدرس دستی به صورت 002.png دانلود کرد. آدرس صفحه اول از قسمت look inside میگرفتیم و برای صفحات بعدی فقط شماره را یکی بالا می بردیم.)
د- استفاده از سایت های ایرانی (برخی پولی) یا دانشجویان خارج از کشور:
1- برخی سایتها خوب و تقریبا رایگان هستند مثل:
2- برخی سایتهای ایرانی که با دریافت عنوان مقاله و پرداخت اینترنی ، آن را برای شما دانلود کرده و تا 24 ساعت بعد ایمیل میکنند. قبلا تبیان سرویس رایگانی تحت عنوان "درخواست مقاله" داشت نمیدونم ایا هنوز هم فعاله یا نه ولی به هر حال سایت های پولکی فراوانی برای این کار وجود دارند. (در پرداخت اینترنتی به سایت های متفرقه اعتماد نکنید ، حتما درگاه بانکی باید به shaparak.ir ختم شود وگرنه ممکن است سایتهای جعلی اطلاعات کارت شما را به سرقت ببرند. من هیچکدام شان را امتحان نکرده ام.)
3- آخرین راه هم رو زدن به دانشجویان خارج از کشور !
شما دانشجوی عزیز: آیا میدانید برخی واحدهای دانشگاه شریف را هم اکنون میتوانید رایگان دانلود و تماشا کنید ؟ حتما این مطلب را بخوانید : فیلم کلاسهای درس دانشگاه صنعتی شریف و سایر ویدئو های آموزشی
منبع : http://share7.blogfa.com/post-25.aspx موضوع مطلب : یکشنبه 93 آبان 11 :: 11:33 عصر :: نویسنده : آقاشیر
عجب هنگامه بر پاست به عاشورا چه غوغاست ؟ کنار قتلگاه، حسین، در ناله زهراست یکی افتاده بر خاک یکی غلتیده در خون یکی فرقش شکسته یکی قنداقه گلگون یکی افتان و خیزان نهاده سر به هامون یکی صد پاره جسمش به روی خاک صحرا
عجب هنگامه بر پاست به عاشورا چه غوغاست ؟ کنار قتلگاه، حسین، در ناله زهراست یکی لب تشنه راسش ، جدا گشته ز پیکر یکی شیون نماید، ز داغ شش برادر یکی از تشنه کامی، زند بر سینه و سر غبار آلوده خورشید ، غبار آلوده خورشید، چو تشت خون هویدا یکی آتش گرفته ، خیامه تا قریش یکی بنشسته نیزه، به قلب نازنینش یکی افتاده دستِ، حماسه آفرینش ز عباس دلاور ، نفر کم مانده بر جاست
یکی سر را نهاده ، به روی بستر خاک یکی فریاد و آهش ، رسد بر چرخ افلاک یکی خون مینماید ، زگوش دختران پاک نوای وا حسینا ، نوای وا حسینا ، به اوج عرش اعلا سری بر نوک نیزه ، سری بر نوک نیزه ، به صحرا خون چکاند ز روی نیزه چشمش، به نعش نوجوان است زمانی دیده گانش، به سمت کودکان است گهی از لعل خشکش ، کلام عشق گویاست زچشم آسمان خون ،زچشم آسمان خون ،همی ریزد چو باران رود بر بام گردون، هیاهوی سواران کند گوش فلک کر ، خروش نیزه داران سر سالار خوبان ، به روی نیزه پیداست ، به روی نیزه پیداست
عجب هنگامه بر پاست به عاشورا چه غوغاست ؟ کنار قتلگاه، حسین، در ناله زهراست کنار خیمگاهی ، جوانی رفته از هوش زنی با قامت خم ، سرش دارد در عاقوش گهی آتش نماید ، ز گرد خیمه خاموش ز اولاد پیامبر ، ز اولاد پیامبر ، فقط سجاد ، تنهاست
شهیدان پاره پاره ، چو برگ گل به گلزار شکسته استخوان ها ، به زیر سم اسبان به خون گشته شناور ، حسین با جمله انصار معلم دیده گریان ، معلم دیده گریان ، ز فرزندان زهراست موضوع مطلب : پنج شنبه 93 مرداد 9 :: 5:51 عصر :: نویسنده : آقاشیر
بخش اول: سؤالات مربوط به آینده زندگی
1- به نظر شما مهمترین عامل موفقیت در زندگی چیست؟ 2- ملاک خوشبختی و موفقیت را در چه می بینید؟ 3- افکار مذهبی همسرتان و خانواده او، چقدر برای شما اهمیت دارد؟ 4- چه صفاتی را برای همسر آینده خود لازم می بینید؟ 5- نظر شما در مورد مراسم عقد و عروسی چیست؟ 6- نظر شما در مورد مهریه چیست؟ 7- زندگی در شهری دیگر را چگونه می بینید؟ 8- آیا آمادگی دارید کمبودهای اقتصادی همسرتان و خانواده او را نادیده بگیرید؟ تا چه حد؟
بخش دوم: سؤالات مربوط به خانواده همسر
1- از نظر اجتماعی، خانواده شما چه ایده هایی دارند؟(مثلاً در مورد جامعه، مردم، مشکلات و...) 2- سطح فرهنگی و طرز تفکر خانواده خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ 3- خانواده شما چقدر مذهبی هستند؟ 4- خانواده شما سنتی هستند یا متجدد و یا معمولی؟ 5- خانواده شما شاد و پر جنب و جوش هستند یا ساکت و آرام؟ 6- خانواده شما مرد سالار است یا زن سالار یا شایسته سالار؟
بخش سوم: سؤالات مربوط به مسائل اقتصادی
1- انتظارات اقتصادی شما از همسرتان تا چه اندازه است؟ 2- نظر شما در مورد کار کردن همسرتان در خارج از منزل چیست؟ 3- چه کاری را برای اشتغال انتخاب خواهید کرد؟ 4- تصور شما از صرفه جویی چیست؟ 5- چقدر معتقد به صرفه جویی و قناعت در منزل هستید؟ 6- شما مایلید همسر شما در خرید لوازم زندگی، چه مسائلی را رعایت نماید؟
بخش چهارم: سوالات مربوط به مسائل فرهنگی
1- تحصیلات شما چقدر است؟ 2- آیا قصد ادامه تحصیل دارید یا خیر؟ در چه رشته ای و از چه طریقی و در کجا؟ 3- در طول سال چند کتاب غیر درسی مطالعه میکنید؟ 4- مطالعات شما اغلب در چه زمینه هایی بوده است؟ 5- بهترین کتابهایی که تاکنون خوانده اید را اگر ممکن است نام ببرید؟ 6- معمولاً چه نشریاتی را مطالعه می کنید؟ 7- اگر ممکن است چند نفر از شخصیتهای مورد نظر و احترامتان[ شخصیتهای فرهنگی، مذهبی، هنری، سیاسی و...] را نام ببرید و دلیل محترم بودن آنها نزد شما چیست؟
بخش پنجم: سؤالات مربوط به مسائل روحی و عاطفی
1- از چه نوع افرادی احساس انزجار و ناراحتی می کنید؟ چرا؟ 2- اجتماعی بودن در نظر شما یعنی چه؟ 3- خودتان را تا چه اندازه ای اجتماعی می دانید؟ 4- در اصلاح دیگران چگونه عمل می کنید و نوع واکنشهای شما در مقابل مشکلات چگونه است؟ 5- چقدر خود را خونسرد می دانید؟ 6- منطقی بودن را چه می دانید؟ 7- چقدر در زندگی خود را منطقی میدانید؟ 8- واقع گرا هستید یا احساساتی؟ 9- بیشتر تأثیر گذارید یا تأثیر پذیر؟ به چه میزان؟ 10- چه چیزهایی موجب ناراحتی و عصبانیت شما می شود؟ 11- در مواقع عصبانیت چه می کنید؟ 12- دروغ گفتن را در چه مواردی جایز می دانید؟ 13- در چه مسائلی سختگیر هستید؟ 14- آیا انتقاد پذیر هستید؟در مقابل انتقاد چه عکس العملی از خود نشان می دهید؟ 15- چگونه از دیگران انتقاد می کنید؟ 16- در اکثر اوقات شاد هستید یا افسرده؟ 17- در زندگی چگونه تصمیم می گیرید؟ تا چه اندازه قدرت تصمیم گیری دارید؟ 18- در مسائل اساسی زندگی شخصیتان، خودتان تصمیم می گیرید یا خانواده تان؟
بخش ششم: سؤالات مربوط به مسائل مذهبی
1- اعتقادتان به خدا چگونه است؟ آیا این اعتقاد توانسته شما را از گناه باز دارد؟ 2- آشنایی شما با مسائل و دستورات مذهبی چقدر است؟ 3- آیا مایل هستید همسر شما تمایلات مذهبی داشته باشد یا خیر؟ 4- رعایت حجاب را تا چه اندازه ضروری می دانید؟ تا چه حد آن را رعایت می کنید؟دلیل آن چیست؟ 5- چقدر با قرآن آشنا هستید؟
بخش هفتم: سؤالات مربوط به روابط خانوادگی
1- میزان دلبستگی شما به پدر و مادرتان تا چه حد است؟ 2- پدر و مادر شما چگونه با شما برخورد می کنند؟ 3- چقدر در فامیل و خانواده محبوبیت دارید؟ دلیل آن چیست؟ 4- عکس العمل والدین شما در مقابل شکستهای شما در زندگی چگونه است؟
بخش هشتم: اساسی ترین سؤالات خواستگاری
1- چه توقعاتی از زندگی آینده خود دارید؟ 2- چه توقعاتی از همسر آینده خود دارید؟ 3- آرزوهای بزرگ شما چیست؟ 4- مشکلات را چگونه و تا چه حد تحمل می کنید؟ ----------------------------------------------------------------------- 1 - فکر نکنیم که سئوالات باید استاندارد شده و از پیش تعیین شده و با جوابهای مشخص باشد، باید هنگام گفتگو مانند آدم آهنی خشک نباشیم و سعی کنیم سئوالات را در همان جلسه نسبت به هرچیزی که مبهم هست، طرح کنیم. 2 - سئوالات کلی برای شروع خوبست ولی فایده های آن اندک هستند. مثلا این سئوالات: نظر شما در مورد حجاب چیست؟ - شما چه توقعی از همسر آیند ه ات داری؟ - شما نظرت در مورد اخلاق و ایمان چیه؟ - میعارهای شما برای ازدواج چیست؟ - شما چه نقشی برای زن در خانواده ، یا چه نقشی برای مرد در خانواده قائل هستید؟ چون سئوالات این چنین کلی، حتما جواب کلی دارد و جوابهای کلی چون مبهم و ناشفاف هستند ، طرفین همانطور که دوست دارند بر اساس ذهنیات خود تفسیر می کنند و این مفهوم شناخت از یکدیگر را با تحریف روبرو می سازد 3 - به جای سئوالات کلی، سعی کنید مفاهیم را به زودی به طرف مصداق ها و مثالهای عینی بکشانید، و با طرح مسئله فرد را در موقعیت قرار دهید. موقعیت هایی که هر روز در زندگی خانوادگی افراد پیش می آید و زوجین نسبت به آن واکنش احساس، فکری یا رفتاری نشان می دهند. شما بهتر است به عنوان مثال به جای اینکه این سئوال کلی را بپرسید که نظرتان در مورد حجاب چیست؟ می توانید سئوالات جزئی زیر را بپرسید؟ آیا آقایان هم باید حجاب داشته باشند؟ اگر بلی چند تا مثال بزنید؟ آیا شما خانواده ای را دیده اید که به خاطر رعایت نکردن حجاب از طرف مرد گسسته شده است؟ آیا به نظر شما برای حجاب خانم حتما چادر ضروریست؟ آیا مانتو و مقنعه را حجاب می دانید؟ آیا روسری و لباس پوشیده مثل بلوز و شلوار حجاب هست؟ آیا خانم می تواند بین افراد نزدیک مثل پسر عمو، دوست ، پسر خاله، یا اقوام بدون روسری باشه؟ آیا تفاوتی بین پوششی که خانم با شوهرش داره و پوششی که با پسر خاله اش داره وجود داره، تفاوتش چیه؟ آیا به فرض پذیرش حجاب مورد نظر شما، کار خانم در محیط هایی که کاملا مردانه هست ، مثل یک کارخانه یا معدن یا ...، اشکالی داره؟ آیا یک آقا یا یک خانم پس از ازدواج می تواند یک ارتباط عاطفی با جنس مخالف داشته باشه ؟ سطح این ارتباط را مثال بزنید؟ حدودش چقدر است؟ آیا برای یک خانم دست دادن به یک اقوام نزدیک مثل پسر عمه را می پذیرید؟ آیا خنده ، شوخی، و سر به سر گذاشتن یک آقایی را که ازدواج کرده با خانمهای دوست و فامیل را قبول دارید، یا همین مورد را در مورد خانمها می پذیرید؟ و صدها سئوال از این دست که تمرکزشان بر جزئیات هست؟ یعنی مثالهایی که در زندگی های مختلف کم و بیش ممکن است پیش بیاید. (این به شما بستگی دارد که سئوالهای را جزئی و با مثال و متناسب با حال و احوال خود طرح کنید) 4- حال که در بند یک متوجه شدیم سئوال کلی نباشه و قابل انعطاف باشه و از پاسخ سئوالات قبلی در بیاید و در سئوال دوم هم جزئی سازی و شفاف سازی را گفتیم نوبت به این می رسد که این سئوالات جزئی و دقیق و عملیات را حول چه محورهایی تهیه کنیم. ----------------------------------------------------------- بعضی از مهمترین محورها اینها هستند:
الف) سئوالات در خصوص مسئولیت پذیری و انجام وظایف فرد مثلا شغلش، تحصیلاتش، وظایف دوستی و خانوادگی که به گردن داشته و ..... یعنی ما نمی پرسیم آیا شما مسئولیت پذیرید یا نه ، ما سئوالات دقیقی را نسبت به زندگی قبلی فرد طرح می کنیم که در صددیم که آیا فرد مسئولیت پذیر بوده است یا نه ؟ مثلا: شما در چه تاریخی سرباز شدید، کی به سربازی رفتید؟ آیا غیبت هم داشتید؟ آیا در انجام کارها در خانواده با پدر و مادرتان مشاجراتی داشتید، آیا آنها کارهایی را به زور از شما می خواستند؟ رفتار همکارنتان با شما چگونه است؟ ( معمولا افرادی که با خانواده و همکار و ...، دیگران مشاجره دارند و ناسازگارند کسانی هستند که نسبت به انجام وظایف و مسئولیت های خود کوتاهی می کنند)
ب ) سئوالتی در مورد ثبات فکری و احساسی فرد مثلا: با سئوالتی متوجه شوید که آیا او شغل عوض کرده است؟ رشته تحصیلی خود را جابجا کرده؟ آیا با دوستان هر چند وقت یکبار قطع رابطه می کند؟ آیا به تناسب سنش چه چیزی اندوخته ؟ مثلا یک آقای 27 ساله چه میزان تحصیلات داره ، چه میزان سرمایه داره ، چه میزان تخصص داره و ....؟ چون این فرد حداقل 7 سال از بهترین زمان جوانی را در اختیار داشته در ازای آن چه اندوخته است؟ ( این سئوال با سئوالات سنتی والدینی که فقط به داشته های فرد توجه دارند متفاوت هست، مثلا ممکن است این فرد 7 سال کار کرده و سرمایه خود را خرج درمان پدر بیمارش کرده و اکنون هیچ ندارد ، ولی این فرد با ثبات هست. چون داشته هایش برای ما مهم نیست ، بلکه گذران عمرش و ثباتش در کار و زندگیش برای ما مهم هست) - کسی که معلوم نیست جوانی خود را چه کرده ، نه تحصیلاتش مشخصه، نه سرمایه اش و نه هنر و تخصصش ، این نقطه منفی در ثبات اوست. - همچنین سئوال از رابطه های عاطفی او به طور مشخص مهم هست. آیا او دوست پسر یا دختری داشته؟ چند تا؟ تا چه اندازه در این رابطه ها پیش رفته است؟ و....،
ج ) انعطاف پذیری این بند هم بسیار مهم هست، ما باید با طرح سئوالاتی متوجه بشویم این فرد تا چه میزان خاصیت لاستیکی و کششی دارد و حاضر به انعطاف و تغییر در نظراتش هست. به این سئوال توجه کنید: اگر ما آماده شده ایم به یک مسافرت راس ساعت 18 برویم، ناگهان تلفن زنگ می زند و یکی از اقوام که از شهرستان آمده اند، خواهان آدرس دقیق منزل ما هستند که به میهمانی ما بیایند، در این هنگام شما چه کار می کنید؟ نحوه پاسخگویی به این سئوال مهم هست نه خود جواب. اگر فرد بگوید به آنها می گوییم برنامه مسافرت داریم و نمی توانیم در خدمت شما باشیم.( این نشانه عدم انعطاف هست) اگر فرد بگوید به آنها می گوییم قدمتان روی چشم بفرمائید( این هم نشانه عدم انعطاف هست) در حالیکه فرد منعطف به راههای دیگری به غیر از بلی یا خیر نیز توجه دارد. مثلا می گوید: باید ببینم سفر ما چقدر اهمیت داره؟ آن فامیل کیست؟ ضرورت میهمانی او چیست؟ تاثیر رفتن به این سفر روی ما چقدر هست؟ و ....، یعنی بررسی همه جوانب و جوابی شبیه این: به او می گوییم قصد سفر داریم، اما خیلی دوست داریم در خدمت شما باشیم ، لذا تا ساعت 18 که وقت حرکت ماست می توانیم در خدمتتون باشیم. یا اینکه ما می توانیم هفته آینده این سفر را برویم لذا خوشحال می شویم در خدمتتون باشیم. ( فراموش نکنید اینها مثال هستند، شما می توانید مسائل دیگری را طرح کنید ، حتی گذشته فرد هم نشان می دهد که او در برابر مشکلاتی که در حوزه شغلی ، تحصیلی و خانوادگی داشته هست تا چه اندازه انعطاف پذیر و سازگار بوده است) نکته مهم اینست که از نشانه های عدم انعطاف پذیری، عدم رابطه صحیح فرد با خانواده ، دوستان، همکاران و ...هست. یعنی کسی که نتوانسته است نسبت به خواسته های خود در قبال والدینش انعطاف نشان دهد، حتما در برابر همسر هم دارای انعطاف نخواهد بود.
د) تقسیم وظایف و نقش زن و مرد شما می توانید با مثالهایی کارهایی را که در خانواده هست را مطرح کنید و از طرفتون بخواهید بگوید چه کسی این کارها را باید انجام دهد. خرید، تصمیم گیری، کارهای منزل ، نگهداری بچه ، ادامه تحصیل، تفریحات و ....
هـ) مسائل اقتصادی خانواده این بند هم باید با سئوالات ریز و جزئی همراه باشد. مثلا میزان خرجی که برای جشن عروسی در نظر دارید و نوع تالار آن را مشخص کنید؟ محل مسکونی چگونه است ، کجاست؟ مشترک هست ؟ شخصی هست؟ اجاره ای هست؟ موقعیت جغرافیایی آن ؟ درآمدهای زن و مرد چگونه در خانواده هزینه می شود؟ تصمیم گیرنده کیست؟
و) میزان استقلال یا وابستگی فرد مثالهایی فرضی بزنید که مثلا شما دوست دارید در شهر دیگری زندگی کنید، نظر او را جویا شوید؟ سئوالهای فرضی مطرح کنید که مادر و پدر شما یا مادر و پدر وی توصیه ای به شما دارند، شما باید چگونه با آنها برخورد کنید. یا سئوالهایی از این قبیل: فکر می کنید هر چند روز یکبار باید به خانواده هایمان یا اقوام خود سر بزنیم؟ یا سئوالهایی از این دست که آیا پس از ازدواج مسافرت یا تفریح یکی از همسران بدون طرف دیگر به همراه دوست را می پذیرید؟ چند بار در سال یا ماه؟
ز) صفات شخصی و روانی: افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، وسواس، سوء ظن، زودرنجی، کج خلقی، تنهایی، ترس ها، سابقه های بستری و درمان و .... جزء مهمترین مسائلی هست که باید بررسی شود،( شاید بررسی این بند یکی از ضرورتهایی هست که دختر و پسر باید به روانشناس مراجعه کنند). اما اگر خودشان قصد بررسی داشتند باید نشانه های این اختلالات را بشناسند، و با سئوال و دقت در نشانه ها و علائم این اختلالات پی به مشکل ببرند. همچنین صفاتی مثل خسیس بودن( حسابگر)، ولخرج بودن( دست و دلباز)، بی خیال (اجتماعی بودن )، منزوی و بی علاقه به تفریح، (اهل تفکر و مطالعه بودن)، پیگیر بودن( سمج)، سهل انگار نبودن( سخت گیر نبودن)و ....، جزء مسائلی هست که می تواند با مثالهای عملیاتی پرسیده شود. فراموش نکنید در سئوالات باید معادل مثبت صفات را که در پرانتز قرار دادم بپرسید، چون ممکن است فرد موضع بگیرد. مثلا شما به فرد بگوئید شما بیشتر حسابگر هستید یا دست و دلباز ؟ تا فرد هر کدام را انتخاب کرد احساس بدی نداشته باشد.
ح) مسائل اعتقادی و اخلاقی: این سئوالات را بر اساس آنچه خود هستید، باید طراحی کنید، اگر به مواردی اعتقاد ندارید، باید با طرح سئوالهای متناسب و ریز بررسی کنید که فرد مقابل در این زمینه در تعارض با شما نباشد مثل مسئله حجاب که توضیح دادم. این سئوال را دقت کنید: آیا وقتی ما در دورن و در دلمون خدا را قبول داریم و رفتار خوبی داریم ، حتما باید دقیقا نمازمان را هم سروقت بخوانیم، حالا اگر نخواندیم مشکلی پیش می آید؟ آیا آرایش خانم بیرون از منزل مشکلی ایجاد می کند؟ آیا شما هم با این موافقید که خانمها برای بیرون رفتن از منزل باید از شوهرانشان اجازه بگیرند؟ چه وقت می شود دروغ گفت؟ دروغ مصلحتی چیه؟ چند تا مثال از دروغهای مصلحتی؟
ط) دوستان اگر بتوانید از طریق سئوال یا تحقیق بر دوستان فرد احاطه پیدا کنید و مورد شناسایی قرار دهید ، مسائل زیادی در مورد همسر آینده خود متوجه خواهید شد. سئوالاتی از این قبیل چند تا دوست صمیمی دارید؟ ( تعداد زیاد آن نشانه برونگرا بودن و تعداد کم آن نشاندهنده حساسیت ، زودرنج بودن و درونگرا بودن هست) با کدام دوستت صمیمی هستید و او چه خصوصیت جالی داره؟( پیش بینی اینکه اگر بخواهی در آینده خیلی خوب در کنار آن طاقت بیاوری باید چنین باشی) با کدام دوستت ارتباط کمتری داری ، یا خوشت نمی آید، چه صفاتی داره؟ ( مهم از این نظر که اگر چنین هستی، در زندگی با این فرد مشکل دار خواهی شد)
ی) خانواده فرد سئوالات دقیق از خصیصه های مختلف خانواده و تعلقات آنها ، تحصیلات، فرهنگ، شغل ، و فرزندان دیگر خانواده که ازدواج کرده اند و نحوه ارتباط عروسها و دامادههای آنها با خانواده و ...، هم به شناسایی شما نسبت به این خانواده بیشتر کمک می کند. ک) بیماریهای جسمی، معلولیت ها و .... در فرد و خانواده اشان این مورد باید مستقیم سئوال شود. خیلی ها در جلسات شناسایی دروغ نمی گویند، اما ملزم به این نیست که همه چیز را بگویند. مثلا اگر بپرسی شمابیماری مزمن یا حادی داشته ای؟ جواب صحیح می دهند، اما اگر نپرسی ضرورتی برای توضیح این موارد در خود نمی بینند. ( البته اگر سلامتی جسمی همسر آینده اتان در تصمیم گیری اتان موثر هست) ل) برنامه تفریحات، سرگرمی و برنامه ها برای ارتباطات درون خانواده شما باید متوجه بشوید همسر آینده شما، خانواده را فدای کار می کند، یا کار را فدای تفریحات و خوشگذارنی می کند یا .... سئوال در مورد تفریحات قبلی او نیز به شما نموداری از روش او را ارائه می دهد. م ) و سئوالات زیادی در مورد هر یک از معیارهای ازدواج که به صورت عینی و دقیق و انعطاف پذیر و شفاف طرح شود را می توان مطرح کرد. هماطور که قبلا گفته بودم، باید مفاهیم تئوری و زیر بنایی معیارهای ازدواج را خوب بشناسید تا خوب بتوانید بر اساس آن نسبت به فرد مقابل خود شناسایی پیدا کنید.
-------------------------------------------------------------
بخش اول: سؤالات مربوط به آینده زندگی 1- به نظر شما مهمترین عامل موفقیت در زندگی چیست؟ 2- ملاک خوشبختی و موفقیت را در چه می بینید؟ 3-افکار مذهبی همسرتان و خانواده او، چقدر برای شما اهمیت دارد؟ 4- چه صفاتی را برای همسر آینده خود لازم می بینید؟ 5- نظر شما در مورد مراسم عقد و نظر شما در مورد مهریه چیست؟6- عروسی چیست 7- زندگی در شهری دیگر را چگونه می بینید؟ 8- آیا آمادگی دارید کمبودهای اقتصادی همسرتان و خانواده او را نادیده بگیرید؟ تا چه حد؟ بخش دوم: سؤالات مربوط به خانواده همسر 1- از نظر اجتماعی، خانواده شما چه ایده هایی دارند؟(مثلاً در مورد جامعه، مردم، مشکلات و...) 2- سطح فرهنگی و طرز تفکر خانواده خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ 3- خانواده شما چقدر مذهبی هستند؟ 4- خانواده شما سنتی هستند یا متجدد و یا معمولی؟ 5- خانواده شما شاد و پر جنب و جوش هستند یا ساکت و آرام؟ 6- خانواده شما مرد سالار است یا زن سالار یا شایسته سالار؟ بخش سوم: سؤالات مربوط به مسائل اقتصادی 1- انتظارات اقتصادی شما از همسرتان تا چه اندازه است؟ 2- نظر شما در مورد کار کردن همسرتان در خارج از منزل چیست؟ 3- چه کاری را برای اشتغال انتخاب خواهید کرد؟ 4- تصور شما از صرفه جویی چیست؟ 5- چقدر معتقد به صرفه جویی و قناعت در منزل هستید؟ 6- شما مایلید همسر شما در خرید لوازم زندگی، چه مسائلی را رعایت نماید؟ بخش چهارم: سوالات مربوط به مسائل فرهنگی 1- تحصیلات شما چقدر است؟ 2- آیا قصد ادامه تحصیل دارید یا خیر؟ در چه رشته ای و از چه طریقی و در کجا؟ 3- در طول سال چند کتاب غیر درسی مطالعه میکنید؟ 4- مطالعات شما اغلب در چه زمینه هایی بوده است؟ 5- بهترین کتابهایی که تاکنون خوانده اید را اگر ممکن است نام ببرید؟ 6- معمولاً چه نشریاتی را مطالعه می کنید؟ 7- اگر ممکن است چند نفر از شخصیتهای مورد نظر و احترامتان[ شخصیتهای فرهنگی، مذهبی، هنری، سیاسی و...] را نام ببرید و دلیل محترم بودن آنها نزد شما چیست؟ بخش پنجم: سؤالات مربوط به مسائل روحی و عاطفی 1- از چه نوع افرادی احساس انزجار و ناراحتی می کنید؟ چرا؟ 2- اجتماعی بودن در نظر شما یعنی چه؟ 3- خودتان را تا چه اندازه ای اجتماعی می دانید؟ 4- در اصلاح دیگران چگونه عمل می کنید و نوع واکنشهای شما در مقابل مشکلات چگونه است؟ 5- چقدر خود را خونسرد می دانید؟ 6- منطقی بودن را چه می دانید؟ 7- چقدر در زندگی خود را منطقی میدانید؟ 8- واقع گرا هستید یا احساساتی؟ 9- بیشتر تأثیر گذارید یا تأثیر پذیر؟ به چه میزان؟ 10- چه چیزهایی موجب ناراحتی و عصبانیت شما می شود؟ 11- در مواقع عصبانیت چه می کنید؟ 12- دروغ گفتن را در چه مواردی جایز می دانید؟ 13- در چه مسائلی سختگیر هستید؟ 14- آیا انتقاد پذیر هستید؟در مقابل انتقاد چه عکس العملی از خود نشان می دهید؟ 15- چگونه از دیگران انتقاد می کنید؟ 16- در اکثر اوقات شاد هستید یا افسرده؟ 17- در زندگی چگونه تصمیم می گیرید؟ تا چه اندازه قدرت تصمیم گیری دارید؟ 18- در مسائل اساسی زندگی شخصیتان، خودتان تصمیم می گیرید یا خانواده تان؟ بخش ششم:سؤالات مربوط به مسائل مذهبی 1- اعتقادتان به خدا چگونه است؟ آیا این اعتقاد توانسته شما را از گناه باز دارد؟ 2- آشنایی شما با مسائل و دستورات مذهبی چقدر است؟ 3- آیا مایل هستید همسر شما تمایلات مذهبی داشته باشد یا خیر؟ 4- رعایت حجاب را تا چه اندازه ضروری می دانید؟ تا چه حد آن را رعایت می کنید؟دلیل آن چیست؟ 5- چقدر با قرآن آشنا هستید؟ بخش هفتم: سؤالات مربوط به روابط خانوادگی 1- میزان دلبستگی شما به پدر و مادرتان تا چه حد است؟ 2- پدر و مادر شما چگونه با شما برخورد می کنند؟ 3- چقدر در فامیل و خانواده محبوبیت دارید؟ دلیل آن چیست؟ 4- عکس العمل والدین شما در مقابل شکستهای شما در زندگی چگونه است؟ بخش هشتم: اساسی ترین سؤالات خواستگاری 1- چه توقعاتی از زندگی آینده خود دارید؟ 2- چه توقعاتی از همسر آینده خود دارید؟ 3- آرزوهای بزرگ شما چیست؟ 4- مشکلات را چگونه و تا چه حد تحمل می کنید؟ موضوع مطلب : پنج شنبه 93 مرداد 9 :: 5:50 عصر :: نویسنده : آقاشیر
اگر پای خاطرات برخی پدر بزرگ ها و مادربزرگ ها بنشینید و از نحوه خواستگاری و ازدواج در زمان قدیم بپرسید، طبیعی است که بشنوید عروس و داماد حتی گاهی تا سر سفره عقد همدیگر را نمی دیدند و نمی شناختند! شناخت تنها راه انتخاب موفق واقعیت این است که شناخت، تنها راه یک انتخاب موفق و مطمئن است و از سوی دیگر شناخت طرف مقابل، کاری بسیار دشوار و البته تحقق کامل آن ناممکن است! 6 قانون ویژه جوانان دم بخت اگر خوب دقت کنیم می توانیم به چند قانون اصولی برسیم که امکان بیشترین بهرهبرداری از این زمان طلایی را در پی خواهد داشت: قانون اول: هول نشوید. به خودتان و طرف مقابل فرصت آشنایی بدهید، با گذشت زمان مناسب بخشی از هیجاناتی که در برخوردهای اول و در جلسات خواستگاری بر دو طرف غلبه می کند، تا حدی فروکش می کند و شما اجازه پیدا می کنید که ابعاد شخصیتی، خانوادگی و اجتماعی طرف مقابل را بیشتر و عمیق تر بسنجید. قانون دوم: سؤالات خوب مطرح کنید. برای این کار باید وقت بگذارید، مطالعه و مشورت کنید. مهارت خوب پرسیدن را بیاموزید. در شماره گذشته به نکاتی در این باره اشاره کردیم و در هفته های بعد نیز باز هم به بخشی دیگر از آن خواهیم پرداخت. قانون سوم: انجام گفت و گو و تحقیق را جزو مراحل خواستگاری بدانیم نه به معنای قطعی تر شدن موضوع ازدواج. به این معنا که گفت وگوهای خواستگاری به منظور آشنایی بیشتر برای گرفتن تصمیم بهتر است نه به معنای تصمیم قطعی. بنابراین تعهدی برای گرفتن جواب مثبت از خانواده دختر و یا جواب مثبت دادن به خانواده پسر وجود ندارد. قانون چهارم: شناخت خانوادگی به دست بیاوریم. شما باید از همه ظرفیت های موجود برای شناخت طرف مقابل استفاده کنید. این ظرفیت ها هم شامل اعضای خانواده و بستگان نزدیک و مورد اعتمادتان مثل خاله ، دایی ، عمه ، عمو، پدربزرگ و مادربزرگ می شود و هم شامل راه هایی که شما را به شناخت بهتر می رساند مثل دوستان، اقوام، خانواده، همکاران و محل های رفت و آمد طرف مقابلتان. قانون پنجم: شناخت فرد و خانواده طرف مقابل هر دو الزامی است. پرسیدن سؤالات دقیق از ویژگی های مختلف خانواده طرف مقابل مانند عقاید مذهبی آنان، تعلقات، تحصیلات، فرهنگ، نحوه ارتباط فرزندان، عروس ها و دامادهای آنها با خانواده و ... به شناسایی شما نسبت به خانواده طرف مقابل کمک می کند و می توانید میزان هماهنگی و شباهت دو خانواده را تخمین بزنید. قانون ششم: فراموش نکنید که قانون اول و آخر توکل به خداوند است. شما با همسر آینده تان ساعت ها گفت و گو کنید، درباره او تحقیق کنید، به مشاور مراجعه کنید و... ولی از یاد خداوند غافل نشوید! ازدواج رزق است پس باید از خداوند بهترین همسر را برای خود طلب کنید. به طور قطع این موضوع نه به معنای گرفتن استخاره و اتکا به آن است که به معنی دعا، خواستن و توکل همه جانبه به خداوندی است که از رگ گردن به ما نزدیک تر و به خیر و صلاح بندگانش بیش از آن ها آگاه است. موضوع مطلب : |
||